DJI негира дека го прекинува производството на своите Фантом беспилотни летала

0
215
Сподели

DJI негира дека го прекинува производството на своите Фантом беспилотни летала

Видете ја сликата на врвот на овој пост? Не треба да ви кажам дека е DJI Fantom, затоа што веќе знаете. Тоа е моментално препознатлив, практично прототипски беспилотно летало кое привлекува имитатори низ целиот свет – а сега се во ек гласините дека сопственикот DJI го прекинува неговото производство.


Па, тоа е малку повеќе од гласина, бидејќи директорот на Интеграцијата за јавна безбедност на DJI, Ромео Дуршер, минатиот месец изјави дека : “Да, линијата Фантом, со исклучок на Phantom 4 Pro RTK, заврши, ” Одговорот на Даршер беше како одговор на едно прашање кое веќе некое време беше во главите на беспилотните ентузијасти: Што се случи со Фантом 4? Бидејќи секоја верзија на овој најнов Фантом, освен комерцијалниот РТК модел, не е достапен на залихи барем еден месец. Некои продавачи ги прикажуваат како не се произведуваат повеќе.

ШТО СЕ СЛУЧИ ДО ФАНТОМ 4?
И денес, DroneDJ известува дека ненајавениот Фантом 5, оној кој би имал заменливи објективи, исто така е откажан.

“Поради недостаток на делови од добавувачот, DJI не може да произведува повеќе беспилотни летала Phantom 4 Pro V2.0 до понатамошно известување. Се извинуваме за непријатностите што може да ги предизвикааме и им препорачуваме на нашите клиенти да се свртат кон беспилотните летала на серијата Мавик како алтернативно решение за да им служат за нивните потреби “, стои во официјалното соопштение на DJI.

Вреди да се напомене дека DJI го нуди истото објаснување веќе пет месеци. Тоа е многу долг недостаток на делови.

Што се однесува до гласините Фантом 5…

“Што се однесува до гласините Фантом 5, ние никогаш не сме изјавиле дека сме размислувале да направиме Фантом 5 на прво место, па нема што да се откаже”, додава Лисберг, кој минатата есен на DroneDJ изјави дека пролеаните фотографии од Фантом 5 беа всушност само еднократен дизајн за клиент.

Запирањето на производството на Фантом линијата исто така не е неверојатно, бидејќи на DJI точно не им се потребни две линии на просперитетни беспилотни летала, кога веќе има покомпактен преклопен Мавик во џебот.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here