Одмазници: Завршница(Avengers: Endgame) ги собори сите рекорди.

0
149
Сподели

Одмазници: Завршница(Avengers: Endgame) ги собори сите рекорди, станувајки прв филм кој заработил над 1 милијарда долари во првата недела од прикажувањето.

За време на викендот, тоа беше неминовен заклучок дека Avengers: Endgame ќе го испорача најголемиот отворен викенд на сите времиња, во Соединети Американски Држави и на глобално ниво, за да обезбеди тридневна дневна заработка од околу 350 милиони долари и глобален викенд со над 1 милијарда долари беше речиси незамисливо. Денес оваа бројка стана реалност, бидејќи Одмазници: Завршница не само што испорача околу 350 милиони долари во текот на првите три дена од премиерата, туку и огромни 1,2 милијарди долари на глобално во кино благајните во првите пет дена од неговото прикажување.

Најголема заработка на 16 пазари на филмот на меѓународно ниво:

Кина (330,5 милиони американски долари)
Велика Британија (53,8 милиони долари)
Кореја (47,4 милиони американски долари)
Мексико (33,1 милиони долари)
Австралија (30,8 милиони долари)
Германија (26,9 милиони американски долари)
Индија (26,7 милиони американски долари)
Бразил ($ 26.0m)
Франција (24,2 милиони американски долари)
Италија (19.0 милиони долари)
Филипините (17,9 милиони американски долари)
Тајланд (14,3 милиони американски долари)
Индонезија (14,1 милиони американски долари)
Шпанија (13,3 милиони американски долари)
Јапонија (13 милиони американски долари)
Хонг Конг (12,5 милиони американски долари)
Тајван (12,3 милиони американски долари)

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here