Во британска болница има истрага за злоупотреба со опијати од кои се верува дека стотици пациенти починале предвреме

0
175
Сподели

Британската полиција започна истрага во болницата Gosport War Memorial во Хемпшир за да ги утврди причините за  зголемената смртност на пациентите кои се лекувале во болницата.

Полицијата поднесе кривични пријави против докторот Џејн Бартон кој се смета за одговорен за болницата од 1989 до 2000 година, во период кога починале 650 паценти откако им биле дадени опијати.

Семејствата на починатите изминатите години поднеле голем број барања да почбе истрага, но досега не биле преземени конкретни мерки околу расчистување на случајот.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here